. .

Dari Hati, Menuju Hati, Mencari Redha Ilahi...

30 April 2009

Komen, Kritikan, Cadangan . .

. 30 April 2009

Assalamualaikum, insyallah saya nak sampaikan sepatah dua kata, mengalukan komen, kritikan dan cadangan daripada sahabat2 mengenai blog KRMM ini. Segala pandangan yang kami terima insyallah dijadikan penambahbaikan pada hari mendatang. .




8 komen:

Pemutuskata berkata...

http://krm-firdaus.blogspot.com/

salam...jadikan blog diatas sebagai panduan untuk blog Krmm PJB.....cz kelab rakan masjid firdaus adalah msih undergound lagi...tp mampu untuk wat yg terbaik.....InsyaALLAH kita sama2 memperbaiki ap yg kurang....

SEBAIK-BAIK CAHAYA berkata...

SALAM..

yang penting isinya..kalau boleh cuba create idea..xperlu copy and paste.bila bolg Kelab maknenye cuba promosikan kelab secara besar-besaran.

tok_senyum berkata...

Salam..sdikit cdgn dn komen ,
1)kalo boleh cube wt satu web jer..xyah wt link bnyk sgt. yg blog download & galeri aktvt tu kalo leh tutup je or transfer pd web , blog tu pn ana wt mse baru2 knal dunia blog, tu yg tah pe2 ader.
2)pd ana gne web (.com) yg mcm gambar ISIS bagus dh tu,cbe jdkn web rasmi kelab terus, mcm rmm.com, rmm.net, rmm.org etc. tutup terus blogspot kelab.
url kalo leh jgn pnjg sgt, mcm (http://www.blog-student.com/krmmpjb/KRMM/viewer.php) pnjg tuh. wt yg mudah org ingat dn hafal.
3) ape tujuan wt blog/web? kalo skdr suka2,syg skali. kalo leh bina lah web scara trancang, ada team moderator yg mguruskn..jgn wt sorg2,rugi kalo ilmu xsmpaikn pd yg len. bila ramai, maka akn brcambah idea.
4) Fungsikn web/blog selaras dgn keperluan student,keprofesionalan kelab,korporat poli. jgn wt merapu2 tah pe2 or trlebih2 fungsi. yg pnting,buat org suka msuk dlm web kelab. cth, leh download modul2 kos,download bhn2 pgisian,islamic software etc.
5)publisitikn kelab sebaik mungkin, letak utusan penasihat, ucapan pengerusi,profil kelab, carta organisasi kelab, program2 trkini, laporn program, gambar2,risalah etc. kalo leh ape maklumat yg dipublishkn di web polijb,copy msukkn dlm web kelab. jdkn web kelab sbg 2nd choice org nk tahu psl poli,1st bahkn.
6)pengisian yg bermanfaat. cbe mntk drpd biro2 lain yg ingin salurkn artikel utk dipostingkn. elakkn dr copy paste jer. tul ckp syeikh anwar tu,yg penting isinya. mgkin pd prgkt awal copy paste,pastu wt la sndiri lak.
7)web sbg jwpn isu semasa poli. cth mcm karnival asrama ari tuh,katenya ade kjadian yg mnyedihkn ye?so,jdkn web sbg mnjwb isu or mghurai isu yg berlaku secara ilmiah dn clear umum. better mntk pndgn ust dan postingkn.
8) jdkan blog persatuan lain sbg rujukn dn pnduan,cth mcm
http://pmiutm.blogspot.com
http://gamisdaily.com
http://pmium.org
http://kruktc.wordpress.com
http://pmiusm.blogspot.com
http://krm-firdaus.blogspot.com
(derang pn gne blog jer,yg pnting matlmat trcapai.)
atau web lain2
http://rakanusrah.com
www.iluvislam.com
saifulislam.com

lastly,jgn sibuk sgt nk update web/blog. study yg pnting. ikut keutamaan. jgn sibuk update smpai solat ditangguhkn. =)

*actually,idea2 ni smua ana rncng dl dn xtrkjar nk wt. pe2pn,bkn smstinya smua kne wt,wt la mne yg trmampu. asalkan dakwah brjalan,islam disyiarkan, amarmakruf trlaksana.
(ana yakin korg mmpu wt,insyaAllah)

wallahu'alam.

Bidadari Syurga berkata...

Senarai Politeknik Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia
« on: 13 September, 2009, 04:33:26 PM »Quote
Politeknik merupakan tempat yang berkesan untuk melatih modal insan untuk memenuhi keperluan tenaga kerja dan mengurangkan kebergantungan kepada tenaga kerja asing. Politeknik, universiti dan Kolej Komuniti di Malaysia terletak di bawah pentadbiran Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.

Setakat 2004, politeknik telah melahirkan 40,000 graduan peringkat diploma setiap tahun. Setiap tahun, hampir 420,000 pelajar peringkat SPM / SPMV keluar dari sekolah dan memasuki alam pekerjaan tanpa sebarang ilmu dan pengalaman yang sesuai. Setakat 2004, terdapat 20 buah politeknik di seluruh negara dengan jumlah pelajar seramai 60,000 orang. Pada 2008, terdapat 27 buah politeknik dengan 85,000 pelajar.

Lulusan politeknik mempunyai pasaran pekerjaan yang baik. Mereka ini lanjutan dari sekolah menengah teknik dan sekolah menengah vokasional yang terdapat di seluruh negara. Graduan politeknik lebih kreatif dan inovatif berhubung soal-soal teknikal dan mekanikal.[1]


1. Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak
2. Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang
3. Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Jitra, Kedah
4. Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas, Kelantan
5. Politeknik Kuching, Kuching, Sarawak
6. Politeknik Port Dickson, Si Rusa, Negeri Sembilan
7. Politeknik Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, Sabah
8. Politeknik Shah Alam, Shah Alam, Selangor
9. Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang, Johor
10. Politeknik Seberang Perai, Permatang Pauh, Pulau Pinang
11. Politeknik Kota, Melaka, Balai Panjang, Melaka
12. Politeknik Kota, Kuala Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu
13. Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu
14. Politeknik Merlimau, Merlimau, Melaka
15. Politeknik Sultan Azlan Shah, Behrang, Perak
16. Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim, Kedah
17. Politeknik Sultan Idris Shah, Sungai Lang, Selangor
18. Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Arau, Perlis
19. Politeknik Muadzam Shah, Muadzam Shah, Pahang
20. Politeknik Mukah, Mukah, Sarawak
21. Politeknik Balik Pulau, Bayan Lepas, Pulau Pinang
22. Politeknik Jeli, Jeli, Kelantan
23. Politeknik Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
24. Politeknik Banting, Banting, Selangor
25. Politeknik Mersing, Pasir Gudang, Johor
26. Politeknik Hulu Terengganu, Hulu Terengganu, Terengganu
27. Politeknik Sandakan, Sandakan, Sabah

Sesiapa yang sudi menjadi sukarelawan Halaqahnet untuk mempromosi Halaqah.net di tempat pengajian masing-masing, sila berhubung dengan saya.

Bidadari Syurga berkata...

Senarai Politeknik Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia
« on: 13 September, 2009, 04:33:26 PM »Quote
Politeknik merupakan tempat yang berkesan untuk melatih modal insan untuk memenuhi keperluan tenaga kerja dan mengurangkan kebergantungan kepada tenaga kerja asing. Politeknik, universiti dan Kolej Komuniti di Malaysia terletak di bawah pentadbiran Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.

Setakat 2004, politeknik telah melahirkan 40,000 graduan peringkat diploma setiap tahun. Setiap tahun, hampir 420,000 pelajar peringkat SPM / SPMV keluar dari sekolah dan memasuki alam pekerjaan tanpa sebarang ilmu dan pengalaman yang sesuai. Setakat 2004, terdapat 20 buah politeknik di seluruh negara dengan jumlah pelajar seramai 60,000 orang. Pada 2008, terdapat 27 buah politeknik dengan 85,000 pelajar.

Lulusan politeknik mempunyai pasaran pekerjaan yang baik. Mereka ini lanjutan dari sekolah menengah teknik dan sekolah menengah vokasional yang terdapat di seluruh negara. Graduan politeknik lebih kreatif dan inovatif berhubung soal-soal teknikal dan mekanikal.[1]


1. Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak
2. Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang
3. Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Jitra, Kedah
4. Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas, Kelantan
5. Politeknik Kuching, Kuching, Sarawak
6. Politeknik Port Dickson, Si Rusa, Negeri Sembilan
7. Politeknik Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, Sabah
8. Politeknik Shah Alam, Shah Alam, Selangor
9. Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang, Johor
10. Politeknik Seberang Perai, Permatang Pauh, Pulau Pinang
11. Politeknik Kota, Melaka, Balai Panjang, Melaka
12. Politeknik Kota, Kuala Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu
13. Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu
14. Politeknik Merlimau, Merlimau, Melaka
15. Politeknik Sultan Azlan Shah, Behrang, Perak
16. Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim, Kedah
17. Politeknik Sultan Idris Shah, Sungai Lang, Selangor
18. Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Arau, Perlis
19. Politeknik Muadzam Shah, Muadzam Shah, Pahang
20. Politeknik Mukah, Mukah, Sarawak
21. Politeknik Balik Pulau, Bayan Lepas, Pulau Pinang
22. Politeknik Jeli, Jeli, Kelantan
23. Politeknik Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
24. Politeknik Banting, Banting, Selangor
25. Politeknik Mersing, Pasir Gudang, Johor
26. Politeknik Hulu Terengganu, Hulu Terengganu, Terengganu
27. Politeknik Sandakan, Sandakan, Sabah

Sesiapa yang sudi menjadi sukarelawan Halaqahnet untuk mempromosi Halaqah.net di tempat pengajian masing-masing, sila berhubung dengan saya.

Bidadari Syurga berkata...

Senarai Politeknik Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia
« on: 13 September, 2009, 04:33:26 PM »Quote
Politeknik merupakan tempat yang berkesan untuk melatih modal insan untuk memenuhi keperluan tenaga kerja dan mengurangkan kebergantungan kepada tenaga kerja asing. Politeknik, universiti dan Kolej Komuniti di Malaysia terletak di bawah pentadbiran Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.

Setakat 2004, politeknik telah melahirkan 40,000 graduan peringkat diploma setiap tahun. Setiap tahun, hampir 420,000 pelajar peringkat SPM / SPMV keluar dari sekolah dan memasuki alam pekerjaan tanpa sebarang ilmu dan pengalaman yang sesuai. Setakat 2004, terdapat 20 buah politeknik di seluruh negara dengan jumlah pelajar seramai 60,000 orang. Pada 2008, terdapat 27 buah politeknik dengan 85,000 pelajar.

Lulusan politeknik mempunyai pasaran pekerjaan yang baik. Mereka ini lanjutan dari sekolah menengah teknik dan sekolah menengah vokasional yang terdapat di seluruh negara. Graduan politeknik lebih kreatif dan inovatif berhubung soal-soal teknikal dan mekanikal.[1]


1. Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak
2. Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang
3. Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Jitra, Kedah
4. Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas, Kelantan
5. Politeknik Kuching, Kuching, Sarawak
6. Politeknik Port Dickson, Si Rusa, Negeri Sembilan
7. Politeknik Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, Sabah
8. Politeknik Shah Alam, Shah Alam, Selangor
9. Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang, Johor
10. Politeknik Seberang Perai, Permatang Pauh, Pulau Pinang
11. Politeknik Kota, Melaka, Balai Panjang, Melaka
12. Politeknik Kota, Kuala Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu
13. Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu
14. Politeknik Merlimau, Merlimau, Melaka
15. Politeknik Sultan Azlan Shah, Behrang, Perak
16. Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim, Kedah
17. Politeknik Sultan Idris Shah, Sungai Lang, Selangor
18. Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Arau, Perlis
19. Politeknik Muadzam Shah, Muadzam Shah, Pahang
20. Politeknik Mukah, Mukah, Sarawak
21. Politeknik Balik Pulau, Bayan Lepas, Pulau Pinang
22. Politeknik Jeli, Jeli, Kelantan
23. Politeknik Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
24. Politeknik Banting, Banting, Selangor
25. Politeknik Mersing, Pasir Gudang, Johor
26. Politeknik Hulu Terengganu, Hulu Terengganu, Terengganu
27. Politeknik Sandakan, Sandakan, Sabah

Sesiapa yang sudi menjadi sukarelawan Halaqahnet untuk mempromosi Halaqah.net di tempat pengajian masing-masing, sila berhubung dengan saya.

Bidadari Syurga berkata...

Senarai Politeknik Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia
« on: 13 September, 2009, 04:33:26 PM »Quote
Politeknik merupakan tempat yang berkesan untuk melatih modal insan untuk memenuhi keperluan tenaga kerja dan mengurangkan kebergantungan kepada tenaga kerja asing. Politeknik, universiti dan Kolej Komuniti di Malaysia terletak di bawah pentadbiran Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.

Setakat 2004, politeknik telah melahirkan 40,000 graduan peringkat diploma setiap tahun. Setiap tahun, hampir 420,000 pelajar peringkat SPM / SPMV keluar dari sekolah dan memasuki alam pekerjaan tanpa sebarang ilmu dan pengalaman yang sesuai. Setakat 2004, terdapat 20 buah politeknik di seluruh negara dengan jumlah pelajar seramai 60,000 orang. Pada 2008, terdapat 27 buah politeknik dengan 85,000 pelajar.

Lulusan politeknik mempunyai pasaran pekerjaan yang baik. Mereka ini lanjutan dari sekolah menengah teknik dan sekolah menengah vokasional yang terdapat di seluruh negara. Graduan politeknik lebih kreatif dan inovatif berhubung soal-soal teknikal dan mekanikal.[1]


1. Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak
2. Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang
3. Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Jitra, Kedah
4. Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas, Kelantan
5. Politeknik Kuching, Kuching, Sarawak
6. Politeknik Port Dickson, Si Rusa, Negeri Sembilan
7. Politeknik Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, Sabah
8. Politeknik Shah Alam, Shah Alam, Selangor
9. Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang, Johor
10. Politeknik Seberang Perai, Permatang Pauh, Pulau Pinang
11. Politeknik Kota, Melaka, Balai Panjang, Melaka
12. Politeknik Kota, Kuala Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu
13. Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu
14. Politeknik Merlimau, Merlimau, Melaka
15. Politeknik Sultan Azlan Shah, Behrang, Perak
16. Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim, Kedah
17. Politeknik Sultan Idris Shah, Sungai Lang, Selangor
18. Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Arau, Perlis
19. Politeknik Muadzam Shah, Muadzam Shah, Pahang
20. Politeknik Mukah, Mukah, Sarawak
21. Politeknik Balik Pulau, Bayan Lepas, Pulau Pinang
22. Politeknik Jeli, Jeli, Kelantan
23. Politeknik Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
24. Politeknik Banting, Banting, Selangor
25. Politeknik Mersing, Pasir Gudang, Johor
26. Politeknik Hulu Terengganu, Hulu Terengganu, Terengganu
27. Politeknik Sandakan, Sandakan, Sabah

Sesiapa yang sudi menjadi sukarelawan Halaqahnet untuk mempromosi Halaqah.net di tempat pengajian masing-masing, sila berhubung dengan saya.

Bidadari Syurga berkata...

ASSALAMUALAIKUM...
AKAK TAK DE APE NAK KOMEN...
CUME...AKAK RINDU NAK DAPAT KAD RAYE DARI ADIK2....TAPI RAYE DAH TERLEPAS...
WASSALAM...